Enhetschef till Fjällbacka och Charlottesborg

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett innovativt förändringsarbete och har en funktionsindelad organisation detta för att få full kraft i kvalitetsarbetet. Samtidigt ser vi behov av att samverka mellan funktionsområdena för att nyttja kompetens och resurser på bästa sätt. Vi söker därför dig som vill satsa din kompetens, erfarenhet, lust och energi för att, tillsammans med oss, skapa framtidens vård- och omsorg.

Vi erbjuder våra ledare varierande interna utbildningspaket och nätverksträffar som syftar till att uppnå arbetsglädje och livslångt lärande. Organisationen välkomnar och stöttar kreativa och innovativa ledare. Centrala funktioner inom HR-, ekonomi, IT- och bemanningsfunktionen utgör ett stöd till dig som chef i det dagliga arbetet.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Beskrivning av enheterna
Fjällbacka är ett vård- och omsorgsboende i Fjälkinge med två enheter som leds av vardera en enhetschef. Boendet består av en enhet med allmän inriktning samt en enhet med inriktning demens/kognitiv sjukdom. Tillsammans arbetar ni för att nå målen för verksamheten på bästa sätt. Ditt verksamhetsansvar kommer att vara enheten med allmän inriktning.

Charlottesborg demenscentrum omfattar vård- och omsorgsboende, korttid- och växelvård för personer med demens/kognitiv sjukdom samt en dagverksamhet. Verksamheterna är uppdelade mellan två enhetschefer med egna ansvarsområden, men med ett nära samarbete för att nå målen för verksamheterna på bästa sätt.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett omväxlande och utvecklande uppdrag med ansvar för verksamhet, kvalitet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din verksamhet och kommer att ansvara för cirka 30-40 medarbetare. Som stöd har du en planerare som hjälper dig med den dagliga bemanningen, planering samt vissa administrativa sysslor.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde vård- och omsorgsboende som består av vobo 1 med 10 enhetschefer, resurschef och verksamhetsutvecklare samt vobo 2 med 14 enhetschefer. Varje enhet ingår i ett samarbetsområde med flera enheter. Våra närmsta stödfunktioner är verksamhetsutvecklare, resurschef och HR-specialister samt ekonom.

Tillsammans med kollegor och medarbetare hittar du nya vägar och arbetssätt för att utveckla såväl verksamhetens innehåll som dina medarbetares arbetsmiljö. Vi arbetar för att möta framtidens vård- och omsorgsbehov med fokus på en personcentrerad vård och omsorg, nya arbetssätt, innovation, nyttjande av digital teknik och en god kompetensförsörjning.

Som enhetschef stimulerar, engagerar och motiverar du dina medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett föredöme. Du har stor förmåga att skapa goda och tillitsfulla relationer, lyssnar och ger stöd samt uppmuntrar till delaktighet och kreativitet. Vi lägger därmed mycket stor vikt på samarbetsförmåga med medarbetare, kollegorna i samarbetsområdet, såväl som med ledningsgruppen och de olika samarbetspartners vi har.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomutbildning, hälso- och sjukvårdsutbildning, eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har ledarskapsutbildning och utbildning i förändringsledning. Utbildning och/eller goda kunskaper i arbetsmiljö är meriterande. För tjänsten på Fjällbacka krävs B-körkort.

Erfarenhet som chef eller ledare med god kännedom om gällande lagstiftning är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet från politiskt styrd verksamhet liksom erfarenhet av förändringsledarskap. Du har god kommunikationsförmåga och behärska svenska i tal och skrift. Naturligtvis hanterar du digitala verktyg i dagliga arbete.

Som person har du förmåga att kunna samarbeta och samverka internt såväl som externt och ta ansvar för verksamheten ur ett större perspektiv. Du är prestigelös och utvecklingsinriktad, har en mycket god förmåga att prioritera, planera och fatta beslut. Ett ledarskap präglat av lyhördhet, mod och tydlighet. Vi vill att du har goda meriter och referenser från tidigare arbete.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-04-15
Ansök senast
2024-04-28

Kontaktpersoner

  • Ulrika Olsson
    Verksamhetschef
    Telefon 044-13 58 80
  • Nadja Lindvall
    Verksamhetschef
    Telefon 044-13 23 01
  • Maria Månsäter
    Vision
    Telefon 044-134440
  • Camilla Eliasson
    Kommunal

Ansökningsinformation

Referensnummer
OMS-2024-66Ansök här

Övrig information

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer alternativt lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?